(ВІДЕО) «Доставляти смертельні посилки ворогу – це наша робота»

НАЗАД
31 травня 2023 14:50

Ця історія поєднує в собі безперервну віру в Перемогу та незламність наших воїнів, які 24/7 виборюють нашу Незалежність ризикуючи власним життям.

Ця історія про прикордонника Олексія, який від початку повномасштабного вторгнення чує лише смертельний свист уламків та улюблену команду «Увага – Постріл».

Все почалося в далекому 2014 році. На той момент Олексій тільки почав будувати своє життя, поїхав навчатися до мальовничого Криму. Але згодом на власні очі бачив, як росія поступово окуповувала півострів. «Я вирішив для себе, що продовжувати перебувати на території, де тебе сприймають, як людину другого сорту, через те що ти вважаєш себе українцем – неприпустимо. Повернувшись до рідної Херсонщини, одразу виникло бажання піти до лав Держприкордонслужби, тому що я розумів – росіяни на цьому не зупиняться та будуть лізти далі. А «віддати борг» покидькам, було одним із перших бажань», – зазначає Олексій.

Наразі Олексій складає основу мінометного розрахунку Херсонського прикордонного загону та кожного дня, перебуваючи під шквалом ворожої артилерії та штурмової авіації, завдає болючих втрат окупантам.

«Завдяки отриманій інформації від операторів дронів та розвідників на полі бою, ми працюємо лише по конкретних цілях. Часто влучаємо в ціль відразу з першого пострілу. Це означає, що окупанти нічого не очікують і в один момент розлітаються на «шматочки». Цілі в нас різноманітні, насамперед це скупчення ворожої піхоти та склади боєприпасів, чим більше, тим краще. Коли отримуємо похвалу за точне влучання – це підносить настрій та додає сил», – з посмішкою розповідає прикордонник.

Працюючи на Херсонському напрямку основним противником для мінометних розрахунків залишається ворожа артилерія, але до неї ще додалась штурмова авіація.

«Нас постійно криють всім, що тільки має ворог. Ми ж влучно відпрацьовуємо  у відповідь зі 120-мм міномета. Та без роботи не сидимо, чи не щодня працюємо по визначених цілях. Пам’ятаю, як одного разу влучили по бронетехніці, що стояла в посадці. На ній, вочевидь, був ще й якийсь боєкомплект та особовий склад. Згодом аеророзвідка продемонструвала нам «кумедне» відео, як після прильоту нашої міни, декілька ворожих тіл просто вилетіли з посадки. Дуже запам’ятався цей момент», – ділиться спогадами Олексій.

«Ми будемо битися до останнього, оскільки іншого виходу немає і робитимемо все для нашої майбутньої Перемоги. Ми зупинимо нашого споконвічного ворога, у нас просто немає іншого шляху», – підсумовує прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси